Annons

Enya tonsätter Tolkien.

Nöje • Publicerad 1 oktober 2001

Enya tonsätter Tolkien. Den irländska sångerskan Enya ska göra musik till filmtrilogin Sagan om ringen, uppger webbsidan enya.org. Hon har registrerat låttiteln Theme for Aragorn och Arwen, två viktiga karaktärer i Tolkiens böcker. Den första delen i trilogin har premiär till jul.

Pojkbandet Five splittras. Medlemmarna i engelska pojkbandet Five går skilda vägar. Bandet har brottas med sjukdom och inre konflikter under en längre tid, och i senaste videon Let’s dance ersattes Sean Conlon med en pappersdocka i naturlig storlek.

Annons

Nu meddelar bandet på sin hemsida att kommande singeln Closer to me/Rock the party blir deras sista. De förklarar brytningen med att det i takt med att bandet blivit större har blivit svårare att leva upp till fansens förväntningar.

Välgörenhetsgala. Paul McCartney planererar en gala till förmån för offren för terrorattackerna i USA. På galan ska bland andra Mick Jagger, ex-Beatlen Ringo Starr och Neil Young medverka, skriver the Guardian.

Enligt planerna ska McCartneys välgörenhetsgala hållas i Madison Square Garden i New York den 20 oktober. Också Led Zeppelin, Eminem, Limp Bizkit, David Bowie och the Who har tillfrågats om de vill medverka. PM

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons