Esset i finfin romkomvår

Det är roligt med filmer där äkta makar avskyr varandra. Det är roligt för att det är sant. "What happens in Vegas" är ytterligare en i serien finfina, underskattade romantiska komedier denna vår. Konceptet är enkelt: Om den vanliga tidsaxeln är träffas, älska, gifta, tröttna så handlar det här om träffas, gifta, tröttna, älska.
Nöje • Publicerad 8 maj 2008
Cameron Diaz ger ringfingret i "What happens in Vegas", en av vårens många lyckade romantiska komedier. Bild: Fox
Cameron Diaz ger ringfingret i "What happens in Vegas", en av vårens många lyckade romantiska komedier. Bild: FoxFoto: 

Jack och Joy (Ashton Kutcheroch Cameron Diaz) möts i Vegas under en natt som är så blöt och stormig att den driver in dem i äktenskapets hamn. Vilket de märker först när de vaknar på morgonen.

Bara att skiljas?Ja, om det inte var för de tre miljoner dollar som de vunnit på en enarmad bandit. Och den konservativa domare som kräver att de håller ihop i ett halvår i Jacks stinkande New York-lya för att någon av dem ska få pengarna.

Du kallar det förutsägbart, men det är en chokladkaka också och det hindrar oss inte från att njuta av den. Filmens första halva skrattar sig fram med kraften hos en berusad, vinglande elefant. Den andra är något sämre men tar sig, precis som elefanten, fram ändå.

Jag tror att jag kommer minnas "What happens in Vegas" för de sköna, skamlöst renodlade karaktärerna. Joy är pedantisk börsmäklare, Jack är ... inte börsmäklare och lika pedantisk som vandalerna innanför Roms stadsmurar. Hennes svaga punkt är jobb, hans är sex. De två obligatoriska bästa vännerna, Rob Corddryoch Lake Bell, är doppade i syra.

Det är någontingmed romkomvåren 2008. Det borde vi skriva mer om, men vi är visst upptagna av Lars Norén trots att hans "7:3" sågs av sammanlagt 1900 personer medan 17000 sett den småsågade romkomedin "Min brors flickvän". Hittills. (TT Spektra)

Erik Helmersonnoje@kristianstadsbladet.se
Erik Helmerson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.