Familjen hejar på plats i Skellefteå

I det första publika genrepet under fredagskvällen koras Amanda Fondell som första låtsasvinnare. "Grattis Amanda! Grattis Linderöd!", utbrister programledaren Gina Dirawi. Amandas familj kan bara hålla med.
Nöje • Publicerad 16 februari 2013
Amandas familj Fondell-Persson. Storasyster Matilda, mamma Katarina och pappa Roger.
Amandas familj Fondell-Persson. Storasyster Matilda, mamma Katarina och pappa Roger.Foto: Lisa Appelqvist
Amandas familj Fondell-Persson. Storasyster Matilda, mamma Katarina och pappa Roger.
Amandas familj Fondell-Persson. Storasyster Matilda, mamma Katarina och pappa Roger.Foto: Lisa Appelqvist
"Amanda vinner" på låtsas vid det första publika genrepet vid Melodifestivalens tredje delfinal, i Kraft Arena Skellefteå. Och fick bonuschansen att köra sitt bidrag "Dumb" inför publiken en gång till.
"Amanda vinner" på låtsas vid det första publika genrepet vid Melodifestivalens tredje delfinal, i Kraft Arena Skellefteå. Och fick bonuschansen att köra sitt bidrag "Dumb" inför publiken en gång till.Foto: Lisa Appelqvist

– Det var bra att hon fick göra låten en gång till. Det var ännu bättre andra gången, konstaterar mamma Katarina Fondell.

Hon, pappa Roger och storasyster Matilda har kryssat sig fram till green room efter avslutat genrep för att komma närmare familjens minsting.

– Det var nervöst, och en liten känsla av flashback från "Idol"-tiden, beskriver Matilda Fondell kvällen.

Familjen Fondell-Persson är nöjda över Amandas prestation och de gillar hur numret passar sångerskan musikaliska vision.

– Dramatiskt och mystiskt, det är så hon vill ha det, säger storasystern.

Är hon sådan i vanliga fall?

Nej då, inte alls! Men det passar hennes teatraliska framträdanden, säger mamma Katarina som efter att ha sett genrepet, har fått lite tävlingsvittring.

– Det är ju Melodifestivalen – en jättestor grej, Sveriges största musiktävling, instämmer storasyster Matilda.

– Det är klart vi vill att hon ska vinna. Men egentligen, och så var det under "Idol" också, så vill vi bara att hon ska ha roligt och att hon känner att hon kan göra sitt bästa och själv är nöjd, säger Roger Persson.

Sedan Amanda Fondell flyttade hemifrån Linderöd ("Och nu en present till alla 400 som bor i Linderöd – Amanda Fondell!", presenterar Danny Saucedo artisten), till låtskrivandet och artistkarriären i Stockholm i höstas, har saknaden varit stor:

– Åååh, enormt! Vi saknar henne jättemycket, säger familjemedlemmarna i kör.

– Tänk att man måste åka till Skellefteå för att träffa Amanda, säger Roger Persson som precis som resten av presskåren och publikundersökningen har svårt att tippa utgången på lördag:

– Det är jättesvårt. Det var så många bra låtar ikväll.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Lisa Appelqvist
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.