Färm svänger med storbandet

Nöje • Publicerad 26 februari 2001
Inge Friberg med sina solister: Arne Färm, dragspel, och Lena-Marie Walldén, sång.
Inge Friberg med sina solister: Arne Färm, dragspel, och Lena-Marie Walldén, sång.Foto: Nye storbandsledaren

SWING. På torsdag samlas Gamla Bröderna Färm till återförening på Kvarnen. I helgen tar sedan dragspelvirtuosen Arne Färm steget till en annan scen och blir solist framför Kristianstads Storband i konserthuset.

Konserten på söndag, 4 mars, är den första storbandet genomför under Inge Fribergs ledning. Gert-Åke Walldén lämnade som bekant över dirigentpinnen vid årsskiftet, men ingår fortfarande som trombonist i storbandet.

– Vi började repetera den här konserten efter julhelgen, berättar Inge Friberg. Den har ett spännande program med swing, en och annan vals som passar Arne Färm och lite annat. Det känns bra att bjuda publiken på något som överbryggar olika genrer.

Längre än så här har Kristianstads Storband inte kommit vad gäller planeringen för 2001.

– Johnny Jangtun, vår ordförande, brukar vara duktig på att ta fram intressanta idéer, säger Inge Friberg. Och det finns förfrågningar, men ingen spikad konsertkalender. Det lär heller inte bli någon utlandsresa för bandet i år eftersom vi åkte till Mallorca 2000.

Bland förfrågningarna märks en från jazzklubben Blue Bird som fyller 50 i år. Det skall firas i oktober, bland annat med dansmusik av Kristianstads Storband.

– Inget är bestämt, säger Inge Friberg. Men jag hoppas och tror att det blir så. Vi i orkestern har ju alla ett nära förhållande till Blue Bird. En sådan danskväll skulle vara ett naturligt forum för Kristianstads Storband.

ANDERS MÅRTENSSON

Fotnot: Arne Färm blir inte den enda solisten vid konserten på söndag. Som vanligt är Lena-Marie Walldén storbandets vokalissa.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.