Foo Fighters nya släpps i oktober

Nöje • Publicerad 5 juli 2002

ROCK. Under det senaste året har Dave Grohl låtit sitt huvudprojekt Foo Fighters vila för att spela in med Queens of the Stone Age. Foo Fighters ännu icketitulerade fjärde album ska släppas i USA i oktober, säger en talesman för bolaget RCA. VH1 rapporterar att albumet är en återgång till gruppens tidigare sound, med andra ord tyngre och mer aggressiv musik. Platinasäljande Foo Fighters senaste utgåva, There is nothing left to lose (1999) var mer popinspirerad.

Bandets föryngring kan ha influerats av att Grohl återvänt till sina tyngre musikaliska rötter, i fjol skrev han på som trummis för hårda Queens of the Stone Age. I maj och juni turnerade han med desamma. Grohl lirar trummor på alla låtar utom en på Queens of the Stone Ages kommande tredje platta, Songs for the deaf, med amerikanskt släppdatum i augusti.

TT SPEKTRA

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.