Annons

Gluntarne blir dansk film

En spelfilm inspirerad av den svenska sångsamlingen Gluntarne. Med Peter Stormare i rollistan. Det är vad den danske regissören Søren Kragh-Jakobsen planerar till nästa höst. –  Jag ska göra den i Småland, säger Kragh-Jacobsen till TT Spektra
Nöje • Publicerad 18 juni 2002
Peter Stormare. Bild: PRESSENS BILD
Peter Stormare. Bild: PRESSENS BILDFoto: 

– Huvudpersonerna är några män som är med i en dansk kör, och det hela är tänkt att handla om 50-åriga mäns sexualitet. Men mer vill jag inte säga om handlingen ännu.

Men Kragh-Jacobsen, som just nu filmar den engelskspråkiga Skagerrak i Trollhättan och Vänersborg, avslöjar att han vill ha Peter Stormare i en stor roll.

Annons

–  Han är rolig och han är snygg, och jag har en väldigt bra roll till honom.

När Kragh-Jacobsen får veta att Stormare dessutom kan sjunga blir han ännu mer entusiastisk.

–  Det är ju ännu bättre. Jag måste försöka se till att jag får möjlighet att se och höra honom när han turnerar i Sverige i sommar.

Gluntarne gavs ut i mitten av 1800-talet av Gunnar Wennerberg. De består av 30 duetter för baryton och bas och skildrar studentlivet i Uppsala.

nyheter@kristianstadsbladet.se

Av Gunnar Rehlin TT Spektra
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons