Gnarls Barkley, soulkungarna

Om Duffy är Roskildes souldrottning så är fan ta mig Cee-Lo och Danger Mouse soulkungarna. Det är ren lycka i musikform som sprudlar ut ur högtalarna och det gör det till en omöjlighet att stå still.
Nöje • Publicerad 5 juli 2008
Gnarls Barkley. Bild: Tom Wall
Gnarls Barkley. Bild: Tom WallFoto: 

- Let's have a great time together.

Och underbart har folket i den värmande solen på Roskildes nedtrampade gräsmatta.

Ni, som jag, lärde säkert känna Gnarls Barkley genom megahiten Crazy, men det är inte där killarnas resa började. Både har de en karriär som sträcker sig långt bak till början av 90-talet. Cee-Lo som rappare i både grupp och som soloartist, och Danger Mouse som DJ'n bakom bland annat mästerverket Gray Album; en samplemix av Jay-Z's the Black Album och the Beatles White Album.

Med en skön blandning av soul, funk och pop, pressar de fram ett unikt sound som är oerhört svårt att beskriva. Tänk er Erik Gadd fast mörkhyad, tjock och duktig så kanske ni får en hint om hur Cee-Lo's röst låter, eller nej de får ni nog inte. Danger Mouse är lättare, han är som Basshunter fast byt ut technon mot hip-hop och lägg till talang. Kanske inte, men jag gjorde i alla fall ett tappert försök!

Hur som helst så framför Gnarls Barkley, iförda kostymer som ser ut att tillhöra ett hotellband, den härligaste och mest njutningsfulla konsert som skådats på många dar. Om ni får chansen så se, lyssna och njut av Gnarls Barkley, ni kommer aldrig att ångra er.

Fredrick Lewandowski
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.