Annons

GP slutar stödja filmfestivalen.

Nöje • Publicerad 27 september 2001

GP slutar stödja filmfestivalen. Göteborgs-Posten och Göteborg Film Festival går skilda vägar. Och det sker fyra månader före festivalens 25-årsjubileum och dess värdskap för Guldbaggegalan, skriver Metro i Göteborg.

GP har stött festivalen under större delen av dess aktiva tid, bland annat genom annonssamarbetet mellan parterna.

Annons

– Det är klart att det rör sig om en del pengar. Skulle vi köpa annonserna handlar det om ett antal hundratusen kronor per festival, säger festivaldirektör Svante Hjertén på Göteborgs Film Festival.

Dessutom har GP stått för prissumman till Nordiska filmpriset som delas ut varje år och som senare år varit 100000 kronor. Filmfestivalen hoppas dock att det priset ska kunna vara kvar även framöver i någon form. Diskussionerna att bryta samarbetet har pågått under en längre tid, säger GP:s vd Tomas Brunegård.

– Vi gör regelbundet översyn av våra avtal och aviserade redan förra året att vi skulle säga upp samarbetet. Vi ska hitta så breda arrangemang som möjligt att stödja. Göteborg Film Festival är lite smalt, säger Brunegård. TT

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons