Grattis! Hur känns det?

Nöje • Publicerad 28 januari 2012
Foto: Daniel Ohlsson
Foto: Daniel OhlssonFoto: Daniel Ohlsson

– Fortfarande lite overkligt!

Hur var det att stå där i en duell med risk att åka ut ?

– Det var ganska läskigt tyckte jag! Dels att vara två helt olika konstnärer på samma scen, dels var överläggningen hemsk! Samtidigt var det jättekul att jobba med den andra duellanten Kristina. Och så var det en fruktansvärt rolig låt, Patti Smiths ”Because the night”, hon är en av mina favoriter. Det känns fantastiskt att ha gått vidare.

Vad händer nu?

– Nu är vi 20 deltagare som ska göra upp i livesändningarna som börjar den 24 februari. Så nu ska jag, men framför allt min coach Ola Salo, välja en låt som vi ska jobba med, repa och lägga soundet på tills dess.

Har du tävlingsnerver?

– Jag ser inte det här så mycket som en tävling utan mer som en presentation av den jag är. Jag har en ganska klar bild om vart jag vill komma, samtidigt som det här konceptet är begränsande för kreativiteten.

Så hur ser bilden ut ?

– ”Från pop, punk till new wave” brukar jag och Ola säga.

Vad gör Nicole Sabouné om 5 år?

– Förhoppningsvis är jag ute på världens koolaste turné och har skrivit ett album som jag är väldigt nöjd med. Jag hoppas att jag sjunger och skapar och förverkligar min dröm.

Ett skivkontrakt med Universal står på spel i ”The Voice”. Musikerförbundet menar att avtalet som ni deltagare måste skriva på gör er livegna. Känner du dig som en slav?

– Jag känner mig verkligen inte som en slav. Jag känner mig trygg med att både Petter och Ola Salo och de andra står på våran sida.

Fotnot: Efter Musikerförbundets reaktion har Universal strukit formuleringen om att bolaget får den exklusiva rätten till artisten personlighet.

INTERNAL INTERNAL
Lisa Appelqvist
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.