GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

H.Self och det stora vemodet

H.Self. Heter egentligen Henric Hammarbäck, och det finns en bandhistoria: Southern Skyline hemma i Sala + Green Line Travelers som redan tagit vägen västerut.
Recension • Publicerad 15 september 2021 • Uppdaterad 17 september 2021
H.Self: ”Broken Live On”.
H.Self: ”Broken Live On”.
Foto: Skivomslag

Killen har visst också skrivit en singel med Sabina Ddumba, men detta är ... country. På riktigt. I spåren av Hank, Gram Parsons och en ung Neil Young.

Sångerna? Inga lyckopiller. Olycklig kärlek, självrannsakan, självömkan. Cheating hearts är countryromantikens röda tråd. På ”Codependency blues” sjunger H.Self ... ”I'm the water when it burns//the lesson you never learn//the money that you never will return”

Grundtonen. Melankolin. Det stora vemodet suckar i några elegant orkestrerade valser – med skamlösa blinkningar till de som kom före. Hjältarna.

Country

H.Self

Album: ”Broken Live On”

Skivbolag: Ella Ruth Institutet

Anders MårtenssonSkicka e-post
Detta är en recension i Kristianstadsbladet. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.