GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hallå Där Bröderna Kristian Landgren & Niklas Andersson

Nöje • Publicerad 19 januari 2006
Marit Strømøy tävlar med Hässleholmsbröderna Niklas Andersson och Kristian Landgrens bidrag "Too Much Love" i Norges Melodi Grand Prix i kväll.
Marit Strømøy tävlar med Hässleholmsbröderna Niklas Andersson och Kristian Landgrens bidrag "Too Much Love" i Norges Melodi Grand Prix i kväll.
Foto: 

I kväll gäller det! Tillsammans med Thomas Lindberg har ni skrivit bidraget "Too Much Love" till Melodi Grand Prix i Norge, deltävling två, som går av stapeln i kväll.

– Det är första gången! Vi är ganska oerfarna på Melodifestivalen men vi visste att Norge accepterade utländska låtskrivare. Så vi skickade in en låt som vi tyckte skulle passa och de ringde upp, säger Kristian Landgren.

Ni är på plats i Bodø, Norge.

– Ja, hotellrummet ligger på tolfte våningen och det är en fantastisk utsikt över hamnen.

Berättat om bidraget "Too Much Love".

– Det är en uptempolåt, lite disco, lite schlager, lite gitarrer här och där. Det är rätt bra ös i den, fart och fläkt. På första deltävlingen (Norge ska avverka sin andra i kväll) vann en liknande låt, så det verkar ligga i tiden.

Artisten Marit Strømøy?

– Jag träffade henne för första gången i går och hon är riktigt trevlig. Jag hade bara hört henne på inspelningen av låten tidigare. Hon tävlade i fjol med gruppen Blissed, är 29 år och flerfaldig Europamästare i båt-racing. Hon har tydligen slagit världsrekord i Formel 2, eller F-2000 som det också heter.

Konkurrenterna då?

– Har inte hört en enda! Men vi träffade låtskrivaren Thomas G:son som också är här och tävlar i kväll.

(Thomas G.sons bidrag "Absolutely Faboulous" framförs av Norges motsvarighet till Dana International, dragqueensduon Queentastic.)

Norges mörka historia som schlagernation (nästan alltid sist) har inte avskräckt?

– Ha, ha. Nej, och på senare år har de mer och mer anammat den svenska traditionen. Melodi Grand Prix är inte lika stort här som hemma i Sverige, men det är på gång.

Lycka till så mycket!

– Tack, vi kommer att sitta i The Green Room och svettas!

Lisa Appelqvist

lisa.appelqvist@kristianstadsbladet.se

n Melodi Grand Prix

Norge kör liksom Sverige deltävlingar, fast bara tre.

Uppseendeväckande för i år är att 12 av de 18 bidragen är skrivna av svenska låtskrivare. Bland annatav demonproducenten Thomas G:son och Europe-medlemmen Kee Marcello.

Formel 2: Inom båtracing innebär det en mindre båt på 17 fot där man kör i uppemot 200 km/tim.

n Låtskrivarna

Namn: Kristian Landgren

Ålder: 33

Kommer från: Hässleholm

Yrke: Låtskrivare för Stockholmsstudion Base Camp som producerar låtar för bland andra Ace of Base, Pandora, britten Peter André. Jobbar på IT-avdelningen på Ikea Älmhult.

Bor: Utanför Hässleholm

Musikorientering: Allätare, från Chet Baker till Depeche Mode, The Smiths, hårdrock och Pixies. Mer åt R'n'B-hållet än brorsan.

Namn: Niklas Andersson

Ålder: 28

Kommer från: Hässleholm

Yrke: Låtskrivare på Base Camp.

Bor: Stockholm

Musikorientering: Allätare, Kiss, Depeche Mode, The Smiths, mycket country & western. Mer åt pop- och rockhållet än brorsan.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.