Hallå där Sibel

Grattis! Det där gick ju bra. "Det gick väldigt bra. Jag blev jättechockad och fattade ingenting. När dom sa att låt nummer ett vunnit, trodde jag det var Olas. Jag förstod först att det var min låt när jag blev omkramad."
Nöje • Publicerad 9 mars 2008
Sibel under lördagsnattens efterfest i Kiruna. Bild: Scanpix
Sibel under lördagsnattens efterfest i Kiruna. Bild: ScanpixFoto: 

Nervös väntan på slutresultatet?

- Jag var väldigt väldigt nervös, men försökte dölja det. Man kan ju inte se kräkfärdig ut i tv. Det var nog de värsta minuterna i mitt liv.

Fast det borde varit värt det, för sedan följde kanske de bästa minuterna i ditt liv?

- Så klart det var. Jag blev bara chockad och glad.

Var det dom två bästa låtarna som vann?

- Jag tror det. Thérèses låt var också bra, men Nordmans låt växte för varje gång. Den kändes ursvensk och folklig. Jag gillar sånt.

Och din egen sång, varför funkade den så bra?

- Schlager är ofta upptempo, men folk tycker om Celine Dion-stuket, alltså riktiga powerballader. Och min känsla när jag sjunger låten är äkta glädje och kärlek, och det försöker jag förmedla. Den här låten och jag är ett.

Du såg fram emot att träffa Carola, en ikon i schlagersammanhang, och nu när röken lagt sig är det hon som åker hem och du till Globen, hur känns det?

- Konstigt. Hon är så trevlig, och i veckan har hon kommit fram till mig flera gånger och tyckt att jag var bra. När hon åkte ut blev jag först chockad, jag trodde hon skulle gå vidare.

Gick du fram till henne på efterfesten och tröstade lite, sa att hon också var duktig?

- Nej, jag var bara glad och chockad. Och jag ville inte att det skulle bli för galet, det här var ju andra raka veckan för mig så jag var rätt trött. Och nu blir det direkt en tredje vecka.

Du har en del att stå i?

- Ja, jag hinner tyvärr inte hem till Kristianstad innan. Först i morgon (läs: idag) skall jag sitta i SVT:s morgonsoffa, på tisdag är det releasefest för min skiva, som släpps på onsdag. Och på onsdag börjar också repetitionerna i Globen.

Då har du inte heller funderat över om det blir någon ändring till finalen?

- Nej, men blir det något blir det med klänningen.

Fint släp, hur långt är det egentligen?

- 6-8 meter, tror jag.

Inte illa. Lycka till nu.

- Tack. För mig känns det här som en stor revansch att ha kommit så långt, trots att jag inte vann Idol. Nu skall jag göra mitt allra bästa i Globen. Och jag vill tacka alla som stöder mig.

Sune Johannesson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.