Annons

Hallströms nya film hyllas

Nöje • Publicerad 9 januari 2001

FILM.– Det känns jättekul! utbrast en glad Lasse Hallström över de fyra Golden Globe-nomineringarna som hans senaste film Chocolat har fått.

Hallström var i fredags på legendariska Egyptian Theatre i Hollywood för att visa sin film och svara på frågor. American Cinematheque var värd. Filmstudion Miramax promotar inför Golden Globe och Oscar filmen Chocolat lika intensivt som de gjorde inför Cederhusreglerna. Är Lasse redo för samma hallå i år igen?

Annons

– Det kommer det nog inte att bli. Men det är kul om den får lite uppmärksamhet! säger han allvarligt.

Efter filmvisningen i fredags applåderade publiken våldsamt. Efter frågestunden ville folk inte släppa iväg Hallström trots att han skulle med ett flyg hem till New Jersey.

Chocolat har mottagits väldigt positivt av Hollywood Foreign Press, de 91 utländska filmjournalister baserade i Los Angeles som varje år ger ut Golden Globes. Priset har efter Oscars blivit det mest betydelsefulla, och filmstjärnorna älskar tillställningen eftersom den är mer informell.

Golden Globes delas ut den 21 januari. De som vinner då brukar vanligen komma ifråga för Oscars, vilka delas ut vid en gala den 25 mars. Hallström är i år inte nominerad till en Globe för bästa regissör, men filmen är nominerad till bästa film i kategorin komedi eller musikal, Juliette Binoche för bästa skådespelerska och Judi Dench för kvinnliga bästa biroll. Chocolat har också chansen att vinna för bästa filmmusik.

Hallström förbereder sig nu inför inspelningsstarten på sin nästa film The Shipping News. Kevin Spacey och Julianne Moore spelar huvudrollerna.

EVA SUNDQVIST OLMOS/PM

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons