Annons

Han ersätter Flinck i Melodifestivalen

Mello-veteranen Jan Johansen ersätter Thorsten Flinck i den andra deltävlingen.
Melodifestivalen • Publicerad 3 februari 2020
Jan Johansen med Linnea Henriksson i lördags.
Jan Johansen med Linnea Henriksson i lördags.Foto: Fredrik Sandberg/TT

I söndags meddelade SVT att Thorsten Flinck diskas från lördagens deltävling i Melodifestivalen då han är inblandad i en rättsprocess.

– Det är djupt beklagligt. Men vi kan enligt vår policy inte låta en person som är inne i en rättsprocess delta i Melodifestivalen. Vi har helt enkelt inget val, sade Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen.

Annons

Nu står det klart att Mello-veteranen Jan Johansen blir hans ersättare, uppger Aftonbladet.

– Jag är väldigt tacksam över att Jan Johansen har tackat ja med så kort varsel. Det är inte vem som helst som kan ställa sig på Melodifestivalens scen inför tre miljoner tittare under de här omständigheterna, säger Karin Gunnarsson, tävlingsproducent för Melodifestivalen 2020, till tidningen.

Jan Johansen vann Melodifestivalen 1995 med "Se på mig". En låt han också framförde i lördags, under en mellanakt i Melodifestivalens första deltävling i Linköping.

Nu har han några dagar på sig att lära sig "Miraklernas tid", skriven av Thomas G:son, som Thorsten Flinck egentligen skulle ha framfört.

– Med en erfaren artist som Jan är tävlingen på lördag säkrad och jag är övertygad om att han kommer att göra en fin version av "Miraklernas tid", säger Karin Gunnarsson till Aftonbladet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons