Här är nöjesutbudet på Yllan

Eva Richter, evenemangs- och nöjeschef på Arenabolaget, berättar om utbudet i fanzone på Yllan.
Nöje • Publicerad 13 januari 2011
Eva Richter.
Eva Richter.Foto: 

Hur ser det ut med nöjesutbudet under handbolls-VM?

– Det ser bra ut! Vi kommer att upprätta en Fanzone på Yllan där matcherna visas på storbildsskärm och varvas med mat, dryck, musikunderhållning och tävlingar.

Fanzone i Lund bjuder på kulturkavalkad – popband, teater, salsaklubb, dj:s, stand up. Hur kommer utbudet se ut på Yllan?

– Jag har varit på ett par sådana här Fanzone och då har det inte hänt så mycket egentligen, det är först och främst en plats för publiken att träffas och äta och prata handboll. Men vi kommer även satsa på att få igång publiken inför matcherna. Få upp stämningen.

Hur då till exempel?

– Ena kvällen kommer vi har Wallmans-stuk med Showkanalen, en annan spelar partybandet På G. Lite after ski-stämning helt enkelt. Den 16 och 17 januari kommer trubadurduon Tomas Tillberg och Magnus Persson. De har ju gjort succé på Bånken och är riktigt bra på att känna av och få igång publiken.

Annat än musik då ... Stand up kanske?

– Vi funderade på det. Men om det kommer 100 personer från Tunisien så får de inte ut så mycket av det. Musiken kommer däremot att passa alla våra gäster. Sedan har vi tävlingar, speed shooting – att kasta en handboll i mål så hårt man kan, och soffintervjuer ...

Med vilka då?

– Med kända handbollsprofiler – personer som kommer hit under VM. Exakt vilka det blir ger sig dag för dag.

Fanzone öppnar i kväll, två timmar innan matchstart mellan Sverige och Chile på storbildsskärmen.

– Ja, och hela IFK Kristianstads A-lag på plats.

Lisa Appelqvist
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.