Hässleholmssångare i Springsteenvideo

Jörgen Johansson, sångare i Hässleholmsbandet Dimestore Junkies, och hans fru, Jessika Borg medverkade på fredagen i Bruce Springsteens nya musikvideo som spelades in i Asbury park.
Nöje • Publicerad 14 januari 2012
Från Finja till världen. Musikern Jörgen Johansson har hittat hem i det oortodoxt sammansatta bandet The Dimestore Junkies. Om ett par dagar drar sjumannabandet över till den nordamerikanska östkusten.
Från Finja till världen. Musikern Jörgen Johansson har hittat hem i det oortodoxt sammansatta bandet The Dimestore Junkies. Om ett par dagar drar sjumannabandet över till den nordamerikanska östkusten.Foto: Johanna Wallin

"Vi var ett trettiotal statister som skulle promenera längs med en gata tillsammans med Bruce", skriver Jörgen i sin blogg.

Låten i musikvideon är från Springsteens kommande skiva.

Jörgen och Jessika befinner sig just nu legendariska Springsteentrakter, i Asbury Park, New Jersey, dit de har bjudits in av musikern Willie Nile för att medverka vid en årlig välgörenhetsfestival. Spelningen på lördagskvällen, amerikansk tid, på scenen Paramount Theater gästas ofta av just Bruce Springsteen.

I bloggen berättar Jörgen Johansson om en fredag den trettonde utöver det vanliga.

"Vi började dagen med att sitta på scen inne på Stone Pony och göra live-radio med anledning av vår spelning på söndag. Jag har spelat några gånger på denna legendariska scen och det är alltid lika kul. Efter radioshowen så blev jag och min hustru inbjudna av Bruce Springsteen att medverka i hans nya musikvideo som spelades in och regisserades av Tom Zimny i Asbury Park".

Jörgen beskriver Springsteen som en trevlig man.

"Han gick runt efteråt och tackade var och en för att vi ställde upp. Om en månad får vi se hur det ser ut".

Lördagen har alla förutsättningar att bli minst lika bra, enligt Jörgens fredagsbloggande.

"I morgon blir det Paramount Theater tillsammans med Willie Nile och, med största sannolikhet, Bruce Springsteen".

Se bilder på Jörgen Johanssons blogg.

Maria Sällberg
Marcus Haraldsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.