"Hon har allt!"

Låtskrivaren Bobby Ljunggren, upphovsman till Sanna Nielsens "Empty Room", tänker efter en god stund innan han svarar på frågan om Bromöllasångerskans kvaliteter.
Nöje • Publicerad 17 februari 2008
Managern Lotta Häggström, Sanna Nielsen och låtskrivaren Bobby Ljunggren.
Managern Lotta Häggström, Sanna Nielsen och låtskrivaren Bobby Ljunggren.Foto: 

– Sanna har allt, blir det korta och fullödiga svaret.

Under större halvan av 2007 har de jobbat intensivt tillsammans i studion för Sanna Nielsens kommande platta, en skivan hon själv benämner som något av en debut. Både Sanna Nielsen och de närmaste i hennes entourage; managern Lotta Häggström, stylisten och frisören Micke Cardell, låtskrivaren Bobby Ljunggren, talar om sångerskans stora kliv framåt under det gångna året.

Ett kliv som med facit i hand har resulterat i "Skrällen i Västerås", en direkt-biljett till finalen för Sanna, efter den rekordstora röstomgången som förpassade favorittippade Carola och Andreas Johnson till Andra chansen och ut ur tävlingen.

– Det skulle ta mig en hel dag att gå igenom vad Sanna Nielsen har. Jag varken kan eller vill göra det, säger Bobby Ljunggren, en av Sveriges största schlagerlåtskrivare genom tiderna.

– Det finns så mycket i henne, och vi har bara öppnat ett par nya dörrar så här långt. Men det finns många fler. Sanna är bara 23 år. Hon är redan nu rutinerad och har åstadkommit så fantastiskt mycket. Ändå är hon i dag som en ny artist.

Lisa Appelqvist

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.