"Höök" återkommer i tv-rutan

Nöje • Publicerad 14 december 2007

Cecilia Ljung tar över huvudrollen som kommisarie Eva Höök när SVT i februari drar igång inspelningen av tio nya avsnitt av kriminalserien "Höök".

I den förra omgången av "Höök" som sändes i våras spelades huvudrollen av Anna Pettersson. Hon har av privata skäl tackat nej till att spela rollen igen.

Däremot återkommer flera av seriens övriga skådespelare i sina gamla roller, däribland Freddy Åsblom, Siv Erixon, Peter Carlberg och Björn Gustafson.

Det blir samma kriminaldramatik i Norrbotten som i de förra avsnitten, uppger SVT i ett pressmeddelande. Planerad sändningsstart är satt till hösten 2008.

Cecilia Ljung har tidigare bland annat synts i rollen som Klara-Fina i Lars Molins tv-film "Kejsaren av Portugallien". Hon har även medverkat i "Ett öga rött" och "Pelle Svanslös och den stora skattjakten". (TT Spektra)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.