Hultsfred jubilerar med samlings-cd

Nöje • Publicerad 30 maj 2002

ROCK. Föreningen Rockparty, som arrangerar Hultsfredsfestivalen, har fyllt 20 år och detta firar man genom att släppa samlingsplattan Hultsfred – Rockparty 1981-2001. Dubbel-cd:n innehåller hela 39 spår och bland artisterna märks namn som Ramones, Nick Cave, Prodigy, Kelis, Cardigans och Sahara Hotnights. Fem av spåren är tidigare osläppta på skiva, bland annat en ny version av Kents Quiet heart och Union Carbide Productions Glad to have you back i en alternativmix.

Klart är också att ZTV åter satsar stort på Hultsfredsfestivalen (13-15 juni) i sommar. Kanalen planerar att sända över 30 timmar från festivalen och förutom konserter blir det intervjuer och annat från området. Malin Hallberg och Orvar Säfström kommer leda sändningarna och med i Hultsfred finns också ZTV-profiler som Tobias Kagelind och Johan Wiman.

TT SPEKTRA

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.