"Jag är inte det minsta ledsen"

Trots att hon varit en av storfavoriterna inför finalen fick den svenska sångerskan nöja sig med en artondeplats i schlager-EM 2008.
Nöje • Publicerad 25 maj 2008
"Vi har skrattat oss igenom hela omröstningen eftersom vi kände att vi inte var med i matchen någonstans", säger Charlotte Perrelli på presskonferensen efter tävlingen. Bild: Fredrik Sandberg/Scanpix
"Vi har skrattat oss igenom hela omröstningen eftersom vi kände att vi inte var med i matchen någonstans", säger Charlotte Perrelli på presskonferensen efter tävlingen. Bild: Fredrik Sandberg/ScanpixFoto: 

Hade Charlotte Perrelli tagit hem segern i schlager-EM på lördagskvällen hade hon blivit den första kvinnan att vinna tävlingen mer än en gång. Så blev det inte.

I stället blev det exakt samma placering som The Ark fick förra året. Hela 225 poäng skilde det svenska schlagerhoppet från vinnaren, Rysslands Dima Bilan.

Resultatet överraskade många, eftersom svenskan varit en av förhandsfavoriterna. Men sångerskan, som tidigare sagt att hon var nöjd bara med att ha tagit sig till final, håller när hon möter pressen efter finalen fast vid att hon inte är besviken. – Vi har gjort absolut det bästa vi kan och vi är så nöjda med vårt framträdande. Vi kunde inte ha gjort det bättre, säger hon, och berättar vidare att hon skrattat sig igenom hela röstningsprocessen:

– Det höll inte. Vi hade inte en chans. Då är det bara att garva, det går inte att göra något annat.

Hon har inga svar på vad som gick fel, eller analyser att komma med. Framträdandet kändes bra, och hon är nöjd med sin insats till hundra procent:

– Jag har jobbat dag och natt i sex månader. Jag kan verkligen sova gott i natt, eftersom jag vet att jag har gjort mitt bästa framträdande. Nu gillade inte folk det vi presterade och det är bara att fejsa. Jag är faktiskt inte det minsta ledsen. Charlotte Perrelli har onekligen månader av hårt jobb bakom sig. Direkt efter melodifestivalsegern i mars begav hon sig ut på en påkostad promotionturné genom Europa. Men av slutresultatet att döma gav resan inte särskilt mycket tillbaka i form av röster.

Bland annat besökte hon Holland, Belgien, Vitryssland och Lettland, men inget av dessa länder gav ett enda poäng till Sverige.

Nederlaget blev ännu lite mer uppenbart när det framkom att Charlotte Perrelli skulle ha åkt ut redan i semifinalen, om det helt och hållet varit upp till de europeiska tv-tittarna. Folkets röster räckte bara till en tolfteplats, men de nya reglerna, där en jury får välja en av finalisterna, gav Sverige en fribiljett till finalen. Att det var juryn som tog henne till finalen tycks dock inte Perrelli känna till när hon möter pressen.

– Jag har inga siffror över huvud taget, så det kan jag inte ens kommentera i det här läget, säger hon kort.

Nu går livet vidare för sångerskan, vars kalender ändå är fulltecknad de närmaste månaderna, repetitionerna för "Rhapsody in rock" börjar i dag, den 30 augusti uppträder Charlotte Perrelli uppträder på HelgeÅfestivalen i Knislinge.

Therese Nyberg, TT Spektra
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.