Janne Bark med lokala gästartister

Nöje • Publicerad 26 januari 2003

Janne Bark, Lundell-gitarristen som varit en flitig Kristianstadsbesökare de senaste åren, är aktuell för en ny serie spelningar på Pub Banken.

– Men den här gången testar vi ett lite annorlunda koncept, säger artistbokaren Andreas Axelsson.

Bark har tidigare lockat kända kollegor som Mikael Rickfors och Mats Ronander till Banken. Nu – 31 januari och 1 februari – backas han som vanligt av Micke Underdal och Jesper Andersson. Men bjuder också in några lokalt etablerade rockprofiler. Barks spelningar förstärks med Henrik Molin från Sonny Black, Nilla Nielsen (sångerska, också sedd i tv-sända Position X) och Supreme Majesty-sångaren Jocke Olsson.

– Från början diskuterade vi det här programmet med utgångspunkt från att det skulle bli lättare att nå en yngre publik på fredagar. Men jag tror att man kan bygga vidare och göra några spontana rockkvällar där vem som helst i publiken får chansen att dela scen med Bark och bandet, säger Axelsson.

Inga återbesök för Ronander, Rickfors eller någon annan av Barks kompisar?

– Just nu finns inget sådant planerat, men januari och februari är inte månaderna när många artister är ute på turné. Jag tror att jag kan lova sådana inslag också, lite längre fram.

Anders Mårtensson

KRISTIANSTAD ROCK
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.