Annons

Jemma och Elise i nya spår

Nöje • Publicerad 7 april 2001

Kristianstadsbladet berättade igår att systrarna Myrberg nått en förlikning i den rättsliga tvisten med Markoolio och hans produktionsbolag, United Stage. Innehållet i uppgörelsen är sekretessbelagt, men Jemma Myrberg är nöjd:

För oss har det aldrig handlat om pengar och publicitet. Ibland måste man stå upp för sina rättigheter, men när man höjer rösten i den här branschen får man också räkna med att bli smutskastad.

Annons

Tyvärr, fortsätter Jemma, finns det många exempel där artister blir illa behandlade och ändå väljer att tiga i hopp om att få bättre jobb nästa säsong.

Bakgrunden är känd: Jemma och Elise Myrberg fick sparken som körsångerskor bakom Markoolio efter bara två av förra sommarens 40 kontrakterade spelningar. "De höll inte måttet", hävdar United Stage.

Som sagt, skitsnack får man stå ut med. Jag och Elise har förstås en annan historia att berätta, men nu är det dags att glömma och gå vidare, menar Jemma Myrberg.

För Elise Myrberg innebär det närmast att släppa en singel i eget namn via ett litet undergroundbolag i London.

Jag bor där sedan några månader tillbaka och skriver låtar tillsammans med min pojkvän. Stilmässigt skiljer sig musiken ganska mycket från det jag och Jemma spelat in tidigare. Men det är fortfarande pop, berättar Elise.

Singeln når till en början Londons klubbscen.

Längre än så har jag inte planerat, fortsätter Elise Myrberg. Vi får se vilket mottagande låten får i England.

Jemma Myrberg bor kvar i Stockholm och driver sedan den förste februari i år ett produktionsbolag tillsammans med pojkvännen och en kompis från Kristianstadstrakten.

Inriktningen är reklamfilm och vi har redan fått ett par stora jobb. Tanken är att bolaget också skall finansiera andra former av kreativitet, musik till exempel, förklarar Jemma.

ANDERS MÅRTENSSON

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons