Jonas Karlsson ger röst till Rocky

Skådespelaren Jonas Karlsson gör rösten när tecknade hiphophunden Rocky blir tv-serie och film. "Varför? För att Jonas är ett geni", säger producenten Lars G Lindström.
Nöje • Publicerad 4 februari 2008
Jonas Karlsson och Lina Englund gör rösterna till Rocky och Maria när "Rocky" nu blir tecknad serie och långfilm. Bild: Nordisk Film/SVT/Martin Kellerman AB/A
Jonas Karlsson och Lina Englund gör rösterna till Rocky och Maria när "Rocky" nu blir tecknad serie och långfilm. Bild: Nordisk Film/SVT/Martin Kellerman AB/AFoto: 
Tommy, Mange och Rocky hänger på stamfiket Café Soda. Bilden är från den 3D-animerade versionen av "Rocky".Foto: Nordisk Film/SVT/Martin Kellerman AB/A.Film
Tommy, Mange och Rocky hänger på stamfiket Café Soda. Bilden är från den 3D-animerade versionen av "Rocky".Foto: Nordisk Film/SVT/Martin Kellerman AB/A.FilmFoto: 

Efter många rykten och turer är nu tretton korta tv-avsnitt av den 3D-animerade "Rocky" inspelade - med Jonas Karlsson i rösthuvudrollen.

Övriga röster: Lina Englund som Maria, Rikard Tankred som Tommy (han gjorde även rollen när "Rocky" var pjäs) och Johan Svanlund som Mange.

- Det har gått bra. Jag är inget hardcore-fan av "Rocky" men tycker absolut om serien, och det var ("Rocky"-tecknaren) Martin Kellerman som ville ha mig, säger Jonas Karlsson.

- Det är ju Martin som lever det där livet och har vissa förkunskaper, så han har suttit med under inspelningarna och kommit med olika förslag. De tretton avsnitten ska snart levereras till Sveriges Television, men när de ska sändas är ännu inte klart. Och för producenten Lars G Lindström på Nordisk Film är tv-serien bara början:

- De är en sorts dyrbar pilotproduktion för den kommande spelfilmen. Det handlar om korta snuttar på drygt två minuter, men de ser urbra ut och vi har lärt oss otroligt mycket.

Spelfilmen har ett manus som ska skrivas igenom en gång till och är fortfarande under finansiering. Målet är att inspelningen ska dra igång i år.

- Sedan kan det ta mellan sju och fjorton månader att spela in den beroende på hur budgeten blir. "Rocky" är en vuxenanimation med vågat språk. Det är ganska rått och väldigt kul, säger Lars G Lindström.

Och Jonas Karlsson räknar med att vara med även i långfilmen:

- Det är jag alldeles säkert. Det enda det hänger på är när det blir av. (TT Spektra)

Erik Helmerson

noje@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.