Kammarkör till Kristianstad

Nöje • Publicerad 29 februari 2008
Malmö Kammarkör. Bild: Musik i Syd.
Malmö Kammarkör. Bild: Musik i Syd.Foto: 

Malmö Kammarkör har genom åren gjort en lång rad uruppförande av musik. Det rör sig dels om stycken som gjorts på uppdrag av institutioner och dels sådana som varit en följd av att verk tillägnats kören eller dirigenten Dan-Olof Stenlund. På söndag den 2 mars gör kören ett uruppförande av Catharina Palmérs "Kyrie", "Sanctus" och "Angus Dei" i Heliga Trefaldighets kyrka i Kristianstad. Dessutom blir det verk av Anton Bruckner och Max Reger.

Malmö Kammarkör hade sin första konsert 1975 och sedan dess har den gett över 700 konsert, gjort flera skivinspelningar och medverkat i tv. Dirigenten Dan-Olof Stenlund rankas som en av Sveriges främsta körledare och förutom Malmö Kammarkör leder han bland annat KFUM:s Kammarkör, Uppsala Akademiska Kammarkör och Malmö Symfoniorkesters kör.

Roger Bing

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.