Kaos när Paris intog Cannes

Det blev som väntat stort kaos när Paris Hilton kom till Cannes. Fotograferna slogs med varandra för att få bilder och den efterföljande presskonferensen var helt fullsatt.
Nöje • Publicerad 15 maj 2005
När Paris Hilton dök upp i Cannes för att göra reklam för sin nya film blev hon årets hittills mest omsusade kameramotiv på festivalen. BILD: PRESSENS BILD
När Paris Hilton dök upp i Cannes för att göra reklam för sin nya film blev hon årets hittills mest omsusade kameramotiv på festivalen. BILD: PRESSENS BILDFoto: 

– Jag är unik. Jag är blond, jag är smart, jag är rolig och jag är snäll mot mina fans. Jag lever ett spännande liv och det är det som gör människor intresserade, svarar Paris Hilton på frågan om vad det är som gjort henne så omskriven.

Den beryktade amatörporrvideon vill hon inte prata om. Det hon kommit för att tala om är sin karriär. Och just nu handlar det mycket om film. Om några veckor får vi i Sverige se skräckfilmen "House of wax" där hon har en av huvudrollerna. Till Cannes har hon kommit för att tala om komedin "National lampoon's pledge this!", där hon spelar en rik collegetjej.

– Men det finns inga likheter med mig själv. Jag är snäll, tjejen i filmen är ond. Jag hoppas publiken inte tror det är ett självporträtt. Det är en het och sexig film, och jag har ett par heta sexscener i den.

Hon säger att hon ser seriöst på sin filmkarriär, och att hon alltid velat bli aktris.

– Min idol är Marilyn Monroe. Jag har alltid beundrat henne.

Hon får många frågor om sitt privilegierade liv, om hur det känns att tillhöra den stenrika familjen Hilton. Hon säger:

– Visst, pengar är viktigt, men jag vill tjäna mina egna. Jag vill inte gå till mina föräldrar, jag vill kunna köpa det jag vill ha för det jag själv tjänat ihop. Jag vill inte vara känd bara för att vara en Hilton-dotter.

Om hon får en förfrågan om att spela någon från arbetarklassen, skulle hon klara av det? Jadå, säger hon.

– När jag gjorde tv-serien "Simple life" träffade jag en mängd människor med olika bakgrund. Jag vet hur det är. Och i grunden är vi alla lika.

– Min familj sysselsätter sig mycket med välgörenhet. Barn, djur, aids och mycket annat.

Framför Paris Hilton ligger lanseringen av en ny parfym, en serie kläder för hundar och ett album.

– När det släppts ska jag ge mig ut på turne, säger Paris Hilton.

Sommaren ska hon tillbringa med pojkvännen, som också heter Paris.

– Vi bor ihop och jag älskar honom jättemycket, avslutar hon.

I höst ska hon spela in en ny skräckfilm, denna gång i Grekland. (TT Spektra)

Gunnar Rehlin

CANNES FILM
CANNES
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.