GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kärlek överallt i Grants nya film

Nöje • Publicerad 2 november 2003
Hugh Grant spelar premiärministern som blir allt mer förälskad i sin assistent, spelad av Martine McCutcheon. BILD: UIP
Hugh Grant spelar premiärministern som blir allt mer förälskad i sin assistent, spelad av Martine McCutcheon. BILD: UIPFoto: 

Love actually, den nya romantiska komedin från gänget bakom Fyra bröllop och Bridget Jones, formligen svämmar över av kärlek.

–  Världen är full av hat och girighet, regissören Richard Curtis är den som hävdar motsatsen, säger Hugh Grant.

Temat till Love actually är gamla slagdängan Love is all around. En låt som också blivit signaturmelodi för Richard Curtis, mannen bakom Fyra bröllop och en begravning, Notting Hill och Bridget Jones dagbok.

För kärleken finns verkligen överallt i Richard Curtis Love actually, den förvrider huvudet på självaste premiärministern, skickar en ung man över Atlanten, ger en gammal rockstjärna en oväntad hit, hjälper en sörjande man att komma närmare sin styvson och är det enda gemensamma språk som den portugisiska städerskan och den stele engelske författaren behöver.

Den förälskade premiärministern spelas av Hugh Grant.

–  Jag försökte faktiskt förbereda mig inför rollen. Jag köpte en bok om brittisk politik men kom bara till sidan sex, det var så tråkigt, sa Grant.

Grant, Curtis och ytterligare tre skådespelare gjorde svensk blixtvisit för att göra pr för filmen som har Sverigepremiär den 21 november. Grant har nyligen sagt att han funderar på att sluta som skådespelare, men det viftar han bort nu:

–  Jag säger så ibland och det har jag sagt ända sedan jag började, så ni ska inte lyssna för mycket på det. Mitt enda problem är att jag börjar gilla att spela elakare rollfigurer och att premiärministern kanske var lite för snäll.

Senare visar det sig att det fanns ett problem till. I en scen i Love actually tvingas Grant att solodansa.

–  Jag och Richard var inte överens där. Jag ansåg att scenen var kul på pappret men inte i verkligheten. Nu tycker jag att det är den absolut värsta scen jag någonsin spelat in.

I filmen håller Hugh Grant en monolog om kärlekens betydelse i världen. Man talar så mycket om hat och våld, säger han, men är det inte kärleken som är den viktigaste känslan? Efter attackerna mot World Trade Center var det inte ord av hat som folk sände med sina mobiltelefoner, det var kärlekbudskap till deras närmaste. "För mig verkar det som att kärleken finns överallt".

Nu visar det sig att den åsikten inte delas av honom själv.

–  För min del tycker jag att världen är full av hat och girighet. Det är Richard Curtis som hävdar motsatsen.

Sitt eget kärleksliv vill Hugh Grant inte prata om – han skämtar bort frågorna och säger att den enda kärlek som spirade under inspelningen var mellan honom och Billy Bob Thornton som spelar USA:s president. (TT Spektra)

Erik Helmerson

STOCKHOLM FILM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.