Kaurismäki och Holmquist på turné

Nöje • Publicerad 15 maj 2003
Film i Skåne turnerar i sommar med finska Mannen utan minne... BILD: FOLKETS BIO
Film i Skåne turnerar i sommar med finska Mannen utan minne... BILD: FOLKETS BIOFoto: 

Folkets Bio Malmö och Film i Skåne ger sig åter ut på vägarna med den mobila biografen. Tidigare somrar har man erbjudit utomhusbio med en skånsk repertoar. 2001 var Jan Troells Så vit som en snö huvudfilm, i fjol blev Blådårar II – vägen tillbaka den ledande titeln.

Nu planeras den tredje turnén – med Aki Kaurismäkis kritikerfavorit Mannen utan minne samt förfilmerna The Apple Tree (av bröderna Karim) och Min far inspektörn (Peå Holmquists porträtt av sin pappa Sjunne som samtidigt blivit ett tidsdokument från Kristianstad)

– För två år sedan kom 200 personer till vår visning under Kristianstadsdagarna. Så det är klart att vi vill vara med igen, säger Peter Cedell som är ordförande i Kristianstads Filmstudio.

Cedell berättar att filmstudion fått en ny förfrågan från Film i Skåne och att man nu undersöker möjligheterna att genomföra programmet under Kristianstadsdagarna.

– Bollen ligger hos oss. Men vi har ännu ingen lösning på personalfrågan – det är ju semestertider. Sedan handlar det förstås också om finansieringen. Eftersom visningen inte kan bli entrébelagd måste vi få hjälp med marknadsföringen.

– Alltså kan jag inte lova något. Men vi jobbar på det.

Anders Mårtensson

KRISTIANSTAD FILM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.