Kent-spelningen blir pilotprojekt för den framtida arenan

När Kent intar Kristianstads idrottshall den 15 mars blir det första gången på många år som en konsertarrangör får servera med vin/sprit-rättigheter i D-hallen.
Nöje • Publicerad 6 mars 2008
Kent spelar i Kristianstad den 15 mars. Bild: Scanpix
Kent spelar i Kristianstad den 15 mars. Bild: ScanpixFoto: 

- Jag tror det är mycket för att de vill titta på hur det kan bli med den tänkta arena. Kent-konserten blir lite som ett pilotprojekt, säger Göran Nilsson.

2180 biljetter är i skrivande stund sålda till konserten med Sveriges största popband. En enorm popkonsertsiffra i Kristianstad.

- Vi drar mycket folk från Blekinge, Hässleholm, Höör, och norrifrån - Älmhult och Växjö. Men Kristianstadsborna är fortfarande lite svaga när det kommer till konserter. Det är viktigt att det blir ändring på det om det ska fungera med arenan i framtiden, säger Göran Nilsson.

En annan nyhet från den lokala underhållningsmetropolen Nöjesmagazinet Scala är att spelningen den femte april med den just nu högaktuella schlagerstjärnan Linda Bengtzing blir framflyttad.

- Hon har fått en chns att vara med i ett nytt tv-program den dagen, och vi vill inte sätta käpparna i hjulet för Bengtzing. Vi hjälper henne, det har vi igen längre fram med andra artister, och flyttar konserten på Scala till den 17 maj.

Lisa Appelqvist

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.