Annons

Kid Skreol tillbaka på Magazinet

Kid Skreol som arrangör på Magazinet. En klassiker för rockpubliken som mötte Johnny Thunders och Uncle Tupelo på åttiotalet. Nu vill stans äldsta rockförening flytta tillbaka till huset där allt hände.
Nöje • Publicerad 25 september 2003
Stefan Berg och rockföreningen Kid Skreol hittar hem till Magazinet. Nya ägarna Jerry Wiik och Göran Risberg-Nilsson är positiva till samarbetet. BILD: RONNIE SMITH
Stefan Berg och rockföreningen Kid Skreol hittar hem till Magazinet. Nya ägarna Jerry Wiik och Göran Risberg-Nilsson är positiva till samarbetet. BILD: RONNIE SMITHFoto: 

Kid Skreol gästspelade visserligen på Magazinet vårvintern 1998, men Hammerfall-konserten ledde inte vidare. Inte förrän nu när nya styrelsen kommer överens med Göran Risberg-Nilsson och Jerry Wiik som driver Nöjesmagazinet Scala sedan i våras.

– Vi har länge letat efter en "fast" scen för våra arrangemang, och Kid har traditioner i just det här huset, säger rockföreningens ordförande Stefan Berg.

Annons

Göran Risberg-Nilsson är lika nöjd med att ha hittat en ny samarbetspartner:

– Vi hoppas att det här skall gynna både oss och Kid Skreol. Det är viktigt för Magazinet att visa Kristianstadspubliken att vi kan erbjuda en musikalisk bredd.

Kid Skreols första höstarrangemang på Magazinet blir ett releaseparty för lokala Tysk-landsexporten Supreme Majesty som är aktuella med plattan Danger.

– Den 25 oktober spelar Supreme Majesty plus ett förband, förklarar Stefan Berg innan han presenterar spelning nummer två:

– Shout Out Louds (nytt album på väg) och Kamera med support är våra gäster den förste november.

Mer än så vågar Kid Skreol-ordföranden inte lova. Inte redan i höst.

– Jag tror vi håller där och kommer tillbaka i vår, säger Stefan Berg.

Samtidigt går Kid Skreol in i arbetsprocessen inför nästa Tivolirock. Somrarna 2002 och 2003 gav succéarrangemang (5300 besökare senast) och Kid Skreol säger nu på nytt att man vill göra en tvådagarsfestival.

– Då behöver vi invigningskvällen och tyvärr tror jag inte att Supportbolaget är beredda att släppa den, funderar Berg.

Att göra en egen festival, utanför Kristianstadsdagarna, verkar inte vara ett alternativ.

Annons

– Det känns inte realistiskt med tanke på kostnadsökningarna för oss som ensam arrangör.

Magazinet har mer än rock i höst. Till exempel tre hip hop-teman, det första redan samma kväll som Supreme Majesty finns i huset.

– Lilleman hit kommer den 25 oktober. Sedan fortsätter vi med Prominent den 29 november och Advanced Patrol den 13 december. Kul att kunna göra något för den riktigt unga publiken också, säger Jerry Wiik.

Anders Mårtensson

044–18 55 58

anders.martensson@kristianstadsbladet.se

KRISTIANSTAD ROCK
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons