unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Kraut som inte låter surt

Les Big Byrd, detta gäng musikaliska Power Rangers, kompletterar varandra till fulländning på sitt nya album.
Les Big Byrd.
Les Big Byrd.
Foto: Miki Anagrius

Nino Kellers metronomiska trumspel och Frans Johanssons drivande bas utgör motorn i bandets kalejdoskopiska tripp längs autobahn, men det är Martin Ehrencronas synt- och klaviaturslingor som verkligen stjäl föreställningen den här gången. Hans ljudserpentiner ändrar ständigt skepnad och slingrar sig genom låtarna, som tveklöst hör till det bästa som Joakim Åhlund har satt sina fingeravtryck på.

Psykedelisk rymdrock verkar vara den logiska konsekvensen av Åhlunds liv som musikalisk kameleont, för på “Iran Iraq Ikea” lyckas Les Big Byrd hela tiden balansera perfekt på gränsen mellan de smala och de breda uttrycken. Tyska Klaus Dinger-pretentioner möter vemodig svensk indiepop av den sort som kan få 30 000 personer att klä sig i vitt på en arenakonsert, och det bara funkar.

Det här är kraut som inte låter surt någonstans. Det är sötkål – ett mästerverk. Spring i väg och lyssna.

Psykedelisk rock

kbkbkbkbkb
Les Big Byrd
Titel: ”Iran Iraq Ikea”
Skivbolag: Pnkslm Recordings