Kristianstads-filmare utvald till långfilmsprojekt

Nöje • Publicerad 10 juni 2014
Therese Ahlbeck i Wanås.
Therese Ahlbeck i Wanås.Foto: Foto: Lasse Ottosson

I höstas hade Therese Ahlbeck premiär för sin senaste kortfilm ”Lost in Stångby” med Loa Falkman i huvudrollen. Nu har Kristianstadsfilmaren i hård konkurrens utsetts till en av sju deltagare i det årliga projektet ”Pure Fiction”, för kvinnliga regissörer som siktar på att debutera inom lång spelfilm eller tv.

– Jag hoppas kunna både ge och få inspiration och kunskap och tillsammans med de andra deltagarna trampa upp nya spännande stigar, på väg till publiken, säger Ahlbeck i ett pressmeddelande.

De sju regissörerna tar med sig varsitt filmprojekt i programmet som sträcker sig över ett år, där de i nära samarbete får stöd från experter, för att iscensätta sina projekt. ”Pure Fiction” arrangeras av bland andra Film i Skåne, Stockholm och Västerbotten, och stöttas av Svenska Filminstitutet.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Kristianstadsbladet
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.