Annons

Kultband joddlar i tv och på tivoli

Nöje • Publicerad 17 januari 2001
I helgen dokumenteras bandets konsert på The Tivoli i Helsingborg.
I helgen dokumenteras bandets konsert på The Tivoli i Helsingborg.Foto: Joddla Med Siv.

ROCK. Joddla Med Siv, bonnarocksambassadörerna från Hässleholm, är ute på en höstrutt. Nu på fredag, när turnébussen parkerar utanför The Tivoli i Helsingborg, rullar både bandspelare och tv-kameror.

– SvT Malmö bandar förhoppningsvis hela konserten och själva tänker vi spela in vår första liveplatta, berättar Stefan Blad i Joddla Med Siv.

Annons

Senaste studioplattan, Uma-Ness från Senegal, släpptes 1998 och även om det under åren som passerat varit tyst om Joddla i media har bandet turnerat med oförminskad intensitet.

– Vi fyller faktiskt tio i år och rutinerna är ungefär desamma som tidigare. Fredagskvällar packar vi bussen och blir ”rockstjärnor”, skrattar Stefan Blad.

I Helsingborg , och norrut längs västkusten, ligger flera starka Joddlafästen.

– Där finns många bra scener och arrangörer som ständigt hör av sig. Men, poängterar Stefan Blad, vi spelar lika gärna på hemmaplan. Hoppas till exempel att Kid Skreol snart tar kontakt. Det är två år sedan vi var med på Tivolirock.

På The Tivoli finns förutsättningar att göra lyckade li-veupptagningar, menar Stefan Blad och berättar att SvT faktiskt var på plats redan i höstas när Joddla Med Siv gjorde en folkparksspelning utanför Lund.

– Men lokalen var väl inte den bästa och kvällen blev rätt stökig, så de kunde tyvärr inte använda materialet.

Liveplattan kan finnas ute redan till sommaren, tror Stefan Blad.

–Förutsatt att vi är nöjda. Det viktiga är att återge stämningen mellan bandet och publiken.

ANDERS MÅRTENSSON

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons