Annons

Lexfors blixtinkallad till West Side Story

Nöje • Publicerad 10 september 2003
Fredrik Lexfors.
Fredrik Lexfors.Foto: 

Efter en lång och framgångsrik spelperiod med Roman Polanskis Tanz der Vampire i tyska Stuttgart längtade Fredrik Lexfors efter nya utmaningar på hemmaplan. Musikalartisten från Vinslöv tog chansen och hörde av sig till Malmöuppsättningen av West Side Story. Han betalade dyra pengar för flygbiljetten hem, men fick lön för mödan.

– Det visade sig att de behövde ett par killar till. Jag blev kallad till en "akutaudition" och dagen efter hade jag fått nytt jobb.

Annons

Lexfors säger att han gör en liten ensembleroll, som apatisk knarkare i gänget The Jets.

– Ronnys version av West Side Story är minst sagt annorlunda. Mig ville de ha som skinhead och det har tagit ett bra tag att vänja sig vid den spegelbilden.

Men Lexfors trivs med att vara hemma. Tiden i Tyskland tog på krafterna.

– Jag hade en ensembleroll där också, men gjorde flera inhopp i huvudrollen. Vi jobbade med åtta föreställningar på sex dagar, varje vecka. Så min tid i Stuttgart handlade bara om teater, inför en fanatisk publik.

–  Jag åker inte tillbaka för en ny ensembleroll. Det måste handla om något större, med högre lön.

West Side Story har premiär på fredag. Och läget är som det skall vara, menar Lexfors – det vill säga kaotiskt.

– En dag kvar, mycket måste göras. Men det brukar ordna sig.

Anders Mårtensson

MALMÖ MUSIKAL
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons