Loserville live i kanadensisk tv

Loservilles äventyr i väst fortsätter. Efter vårens besök i New Jersey och New York väntar en ny serie spelningar, både i USA och Kanada. Hässleholmsbandet kommer också att uppträda i direktsänd kanadensisk tv. Men idag handlar det (nästan) om hemmaplan när Loserville för första gången gästar Tivolirock.
Nöje • Publicerad 5 juli 2002
Loserville från Hässleholm hälsade på i USA och sticker snart till Kanada. Men först och främst är det Tivolirock som gäller. Bild: RONNIE SMITH
Loserville från Hässleholm hälsade på i USA och sticker snart till Kanada. Men först och främst är det Tivolirock som gäller. Bild: RONNIE SMITHFoto: 

Det var i slutet av april som Loserville klev in på klassiska rockklubbar i Springsteen-land. Senare följde en paketturné i Sverige där hässleholmarna reste med Joe D'Urso och Nathan Meckell. Nu kommer fortsättningen sedan D'Ursos manager Gord Hunter satt ihop ett tvåveckorsschema i Kanada under oktober månad.

– Två-tre spelningar lär det bli plus att vi kommer att vara med i ett par nationstäckande tv-sändningar. Den ena kan jämföras med TV 4:s Nyhetsmorgon, den andra är en sportinriktad talk show i Toronto. Det snackas om att det finns en koppling till hockeylaget Maple Leafs och att producenterna tänker bjuda in Mats Sundin eller någon av de andra stjärnorna, berättar Loservilles frontman Jörgen Johansson.

Johansson vill inte tala om genombrott. Säger istället att allt rör sig sakta framåt, men att bandet ännu inte råkat för några bakslag.

– Kanada är en enorm marknad. Så visst kan den grejen vara början till något, men för oss är spelningar på Tivolirock och Björkets Trädgård (Hässleholm 26-27 juli) fortfarande precis lika viktiga. När Loserville drar västerut för andra gången räknar man också med att göra några stopp i USA. Nashville, Detroit och Cincinatti är aktuella spelplatser och bandet återförenas då med singer/songwritern Nathan Meckell.

– Här finns inga detaljer klara, men Nathan håller på att sy ihop ett program som ser spännande ut.

Det finns också svenska skivdistributörer som börjat visat intresse för Loservilles album Southbound.

– Vi har en seriös kontakt som begärt att få tillgång till mer material. Jag antar att diskussionerna stannar upp under semestern, men kanske kan vi komma fram till någon sorts avtal i höst, säger Jörgen Johansson.

anders.martensson@kristianstadsbladet.se

Av Anders Mårtensson 044 – 18 55 58
Av Anders Mårtensson 044 – 18 55 58
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.