Luuk tar med sig nya vänner

Förra året drogs han in i en vagn av romerska legionärsoldater. Blir årets entré lika spektakulär för Kristian Luuk? "Det blir storstilat, det kan jag säga. Men det är också det enda jag tänker säga."
Nöje • Publicerad 9 februari 2008
Till årets Melodifestival har Kristian Luuk fått två hjälpredor i programledandet, eller "vänner" som han väljer att kalla dem - Björn Gustafsson och Nour El-Refai. Bild: Fredrik Sandberg/Scanpix
Till årets Melodifestival har Kristian Luuk fått två hjälpredor i programledandet, eller "vänner" som han väljer att kalla dem - Björn Gustafsson och Nour El-Refai. Bild: Fredrik Sandberg/ScanpixFoto: 

Kristian Luuk som i fjol var ensam programledare för Melodifestivalen har i år fått två nya sidekicks, Nour El-Refai och Björn Gustafsson.

- Men jag vill inte kalla dem för sidekicks, de är mina vänner helt enkelt. Men de är ju bara barn, så jag kommer att sätta tydliga gränser för dem. Barn gillar ju gränser, säger Kristian Luuk.

Förra årets kanske starkaste schlagerögonblick kom just i Göteborg, med Marie Lindbergs genombrott och The Arks första steg mot slutsegern.

- Det var den finaste kvällen förra året, mycket känslor. Det var nog då vi som jobbar med programlederiet tyckte att det tog fart för oss också.

Scenen består av en massa byggställningar och rör och grejer. Har du varit i kontakt med skyddsombudet?

- Nej, men jag har sett att det ligger lite hjälmar där borta, jag ska kolla in dem sedan.

Får vi se dig i hjälm på lördag kväll?

- Eh, ja, faktiskt!

"Vännerna" avstår dock från hjälmar på huvudet. Nour El-Refai berättar att hon kommer att göra korta intervjuer med artisterna efter låtarna, men Björn Gustafsson är lite vagare:

- Det är svårt att förklara vad jag ska göra, jag har en väldigt svävande roll. Det är nog bäst om ni tittar själva på lördag kväll, säger han.

Daniel Åberg/TT Spektra

daniel.aberg@ttspektra.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.