Malachai

Nöje • Publicerad 9 april 2014

Bristolduon Malachai, bestående av herrarna Gee Ealey och Scott Hendy, ger oss ett tredje album i den så kallade Ugly-trilogin kallat Beyond Ugly. Bandet blandar samplade element med riktiga instrument. Skarvarna hörs. Men det är liksom meningen. Det mer statiska möter det levande. Gee Ealey har en ganska påträngande, stark stämma. Som en soulröst med rockriv. Kanske plattans behållning.

Med gäster som Geoff Barrow från Portishead, han som en gång upptäckte bandet och signade de till sin egen etikett Invada Records, och Kasabians Sergio Pizzorno leder Malachai in lyssnaren i en närmast kabaréaktig miljö. Musiken känns något underordnad alla tekniska infall. Visst, Gee Ealeys röst är ett ständigt sällskap, men musikens oförmåga att trigga lyssnarintresset är den stjälpande faktorn här.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Christer Paulstrup
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.