Mustasch gör spritreklam

Hässleholms- och albumaktuella Mustasch ska åter vara med i reklam. Metalbandet från Göteborg har nyligen gjort klart med ett världsomspännande spritmärke. – De vill sälja volymer sprit och vi vill sälja volymer skivor, säger sångaren Ralf Gyllenhammar om samarbetet.
Nöje • Publicerad 25 maj 2007
Hannes Hansson.
Hannes Hansson.Foto: 
Albumaktuella Mustasch fortsätter på reklamvägen. Nu har Hannes Hansson, Mats Johansson, Ralf Gyllenhammar och Mats Hansson gjort klart med en välkänd sprittillverkare. Bild: Torbjörn Plass
Albumaktuella Mustasch fortsätter på reklamvägen. Nu har Hannes Hansson, Mats Johansson, Ralf Gyllenhammar och Mats Hansson gjort klart med en välkänd sprittillverkare. Bild: Torbjörn PlassFoto: 
Mats Johansson.
Mats Johansson.Foto: 
Mats Hansson.
Mats Hansson.Foto: 
Ralf Gyllenhammar. Bilder: Fredrik Karlsson
Ralf Gyllenhammar. Bilder: Fredrik KarlssonFoto: 

För ett antal år sedan medverkade metalbandet Mustasch från Göteborg i en reklamfilm för bilmärket Toyota. Nu fortsätter bandet på den inslagna vägen och har nyligen gjort klart med ett av världens mest kända spritmärken, Jack Daniels. Men det är inte pengarna som styrt valet utan chansen till uppmärksamhet.

– Det är det nya. Reklamfilmer. Det är det nya forumet för musik, hävdar bandets sångare och gitarrist Ralf Gyllenhammar.

– Det finns inget MTV, inget ZTV längre. Då får man söka nya forum.

Inga reklamfilmer är inspelade. Avtalet är så färskt att man ännu inte vet vad man ska göra. Men enligt Gyllenhammar är det främst intentionen: att hitta på något roligt, som varit det viktigaste. Och att man kan behålla sin profil.

– Det måste inte tjänas tonvis med pengar, däremot måste det vara trevligt. För det här är det enda vi kan - i alla fall jag. Det är klart att det är roligt att tjäna pengar men det får inte vara självändamålet.

Bandet har heller inga betänkligheter inför att medverka i reklam för sprit.

– What do you think? Nej, jag ser inga problem med att göra reklam för något jag inmundigar allt som oftast, säger Ralf Gyllenhammar.

Mustasch släpper i dagarna sitt fjärde studioalbum "Latest version of the truth". Gruppen har lämna storbolaget Emi för det något mindre metalbolaget Regain Records, ett byte som gett gruppen framför allt arbetsro.

– Nu slipper vi ha en A&R-kille som hänger i studion och är orolig. Han (Per Gyllenbäck på Regain Records) har bara låtit oss köra på.

Kontraktet med Emi gick ut efter förra fullängdaren "Powerhouse" och varken Mustasch eller bolaget var intresserade av en fortsättning.

– Vi kände att kostymen passar inte oss. Och vice versa. Storbolagen har spelat ut sin roll. När man frågar om de har en vision med musiken, får man inga svar. Det finns ingen vision.

- Nej det kan vi inte säga. Det var ju det vi slog igenom med. Det var den allmänna uppfattningen att: "Herregud! Ett hårdrocksband på Emi". Det fick vi ju jättemycket uppmärksamhet för så det är bara att tacka. (TT Spektra)

Henrik Larsson

Mustasch

Metalband från Göteborg som bildades 1998.

Medlemmar: Ralf Gyllenhammar, sång och gitarr, Hannes Hansson, gitarr, Mats Johansson, bas, och Mats Hansson, trummor.

Skivor: Ep: n "The true sound of the New West" (2001), fullängdarna "Above all" (2002), "Ratsafari" (2003) och "Powerhouse" (2005), samt ep: n "Parasite" (2006).

Hemsida: www.mustasch.net.

Aktuella: med nya plattan "Latest version of the truth" och i kväll spelar bandet på Siesta! i Hässleholm.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.