Annons

Napsters slut

Nöje • Publicerad 4 mars 2001

Napsters advokater uppgav på fredagen att cirka en miljon musikstycken skulle blockeras under den gångna helgen så att de inte längre kan laddas ner gratis via Internet. Åtgärden var ett försök att anpassa sig till det beslut om att Napster måste upphöra med den fria distributionen av upphovsrättsskyddad musik, som väntas komma när som helst. Därmed ser det alltså ut att vara slut på möjligheterna att piratkopiera musik via populära, nätbaserade Napster.

Efter drygt två timmar avslutades på fredagen förhandlingarna vid en distriktsdomstol i USA, mellan Napster och den amerikanska musikindustrin. Domaren, Marilyn Hall, förklarade att hon förbereder ett preliminärt föreläggande mot Napster. Exakt när detta kan tänkas komma gav hon inte besked om. Napsters advokater försökte få domaren att senarelägga föreläggandet, men den amerikanska musikindustrin (RIAA) yrkade på ett så snabbt föreläggande som möjligt. (TT-REUTERS)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons