Ny scen för liveband på Biljardkompaniet

Kristianstad får en ny musikscen. Den 16 maj startar Biljardkompaniet "Äntligen onsdag" och på scen finns The Plants och Kalla Kårar.
Nöje • Publicerad 10 maj 2007

Ännu en musikscen har fötts i Kristianstad. I nästa vecka drar Biljardkompaniet vid Lastageplatsen i gång en satsning på liveakter. Ett evenemang som fått namnet "Äntligen onsdag".

– Vi har alltid velat ha en scen på Biljardkompaniet. Vi börjar så smått med två spelningar så får vi se hur det går.

Det säger Henrik Mohlin, som själv är välkänd musikprofil i Kristianstad och som nu agerar bandbokare på Biljardkompaniet.

– Det är jag som bokar banden, men jag tänker inte ta hänsyn till mina egna musikintressen. Det ska kunna vara alla sorters musik.

Han berättar att tankarna på att ha liveframträdande funnits ända sedan han började jobba på puben för fyra år sedan. Man har känt på musikatmosfären och nu var det dags att göra slag i saken.

En sorts band kommer inte att få tillträde till scenen.

– Vi tar absolut avstånd från coverband.

Någon genreinriktning finns inte. Intresserade artister kan och har skickat in demos för att få möjlighet att spela på "Äntligen onsdag". Allt tyder på att det kommer att bli ett blandat musikutbud.

– Vi har fått in många typer musik, allt från Black metal och hip hop till kvinnokör, säger Henrik Molin.

Han påpekar att det egentligen inte är konstigt att det växer fram en musikscen på Biljardkompaniet som kan fungera som ett alternativ till det som bjuds på andra krogar.

– Vi har alltid spelat musik på Biljardkompaniet som inte spelats på andra ställen i Kristianstad. Och vi har alltid haft ett utbud av människor som inte går på den andra pubarna.

Henrik Mohlin är även aktiv i Kulturkentuaren och i framtiden kan det bli tal om samarbeten mellan "Äntligen onsdag" och den musikföreningen.

Roger Bing

noje@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.