Annons

...och brorsan skivdebuterar i USA

Nöje • Publicerad 7 april 2001
Raveing Lunatics – Jonathan Myrberg och Paul Bergman – från Kristianstad släpper sin första platta i USA mot slutet av sommaren. Bild: BOSSE NILSSON
Raveing Lunatics – Jonathan Myrberg och Paul Bergman – från Kristianstad släpper sin första platta i USA mot slutet av sommaren. Bild: BOSSE NILSSONFoto: 

ROCK. Raveing Lunatics, Kristianstadsduon som slog igenom på Internet med sin elektroniska breakbeat, jobbar på sitt första album för den amerikanska etiketten Network.

–Vi har fått en deadline. Plattan skall vara klar inom en månad, och eftersom det bara återstår mix och mastring räknar jag med att vi kan leverera i mitten av april, säger Paul Bergman som tillsammans med Jonathan Myrberg är Raveing Lunatics.

Annons

18 alternativt 19 låtar kommer att finnas med på cd:n, och Raveing Lunatics kontrakt med Network omfattar fem album.

–Den första släpps förmodligen i slutet av sommaren och då är det meningen att vi skall åka över för en kortare promotionturné. Det snackas både om tv-intervjuer och spelningar, berättar Paul Bergman.

Network är ett skivbolag på frammarsch. Förutom Raveing Lunatics ingår band/artister som Groove Armada, Cold Play, Delerium och nya storsäljaren Dido i artiststallet.

–Det är så klart positivt. Vi är väldigt nöjda med hur Network jobbar, säger Jonathan Myrberg och berättar vidare att Raveing Lunatics nu siktar på att skriva kontrakt med såväl förlag som managementbolag.

–Förlagen jobbar mot tv, radio och filmbranschen. Ett management behövs för att kunna lägga upp turnéer. På förlagssidan diskuterar vi med EMI, Universal och Warner-Chapell, när det gäller management pekar allt på att Network tar hand om den biten också.

Det snackades tidigare om att filmbolaget Fox genom Titanic-regissören James Cameron ville använda Raveing Lunatics musik till tv-serien Dark Angel. I samma veva anmälde biljätten Jaguar sitt intresse inför en världstäckande reklamkampanj.

–Men avtalen var för dåliga, säger Jonathan Myrberg. Det är ju också en anledning till att vi jobbar med ett förlag i framtiden.

Musikaliskt har Raveing Lunatics delvis ändrat stil.

–Från början var vi nästan ett renodlat instrumentalband, men idag lägger Jonathan sång på så gott som samtliga låtar. Dessutom har vi fräschat upp ljudbilden en hel del, säger Paul Bergman.

–Vi har blivit jämförda med Beck. Men en viktig skillnad, påpekar Jonathan Myrberg, är att Beck samplar från andra artister. Vi väljer att göra allt på egen hand.

ANDERS MÅRTENSSON

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons