unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Paul McCartney skriver självbiografi

Det kanske känns som om Paul McCartney redan borde ha skrivit sina memoarer flera gånger om, men faktum är att han nu gör det för första gången.
Paul McCartney.
Paul McCartney.
Foto: Amy Harris

Har du alltid saknat att få höra berättelsen om Paul McCartneys liv med hans egna ord? Grattis – i höst kommer ex-Beatlens självbiografi "The lyrics: 1956 to the present", skriver Billboard.

I boken berättar McCartney om sitt liv, från tonåren och den tidiga vänskapen med John Lennon, Beatleskarriären och livet som soloartist efter gruppens upplösning. Berättelsen är uppbyggd kring 154 av hans låtar och boken redigeras av den brittiske poeten och Pulitzerpris-vinnaren Paul Muldoon, som också står för förordet.

"Jag har fått frågan om att skriva min självbiografi, men timingen har aldrig varit rätt. Det enda jag har kunnat göra, hemma och på turné, har varit att skriva låtar. När andra uppnår en särskild ålder går de tillbaka till sina dagböcker, men jag har inga sådana anteckningar. Men jag har mina låtar, hundratals av dem, och de har samma syfte. De spänner över hela mitt liv", säger McCartney i ett uttalande.

Boken blir även den första renodlade självbiografin som skrivits av någon av Beatles-medlemmarna.

"The lyrics: 1956 to the present" ges ut den 2 november.

Läs mer