GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Premiär för krogshow

Nöje • Publicerad 18 februari 2001
Magnus Carlsson ställer sig på scenen tillsammans med dragartisten Rickard Engfors i en ny krogshow. Bild: MAJA SUSLIN/SCANPIX
Magnus Carlsson ställer sig på scenen tillsammans med dragartisten Rickard Engfors i en ny krogshow. Bild: MAJA SUSLIN/SCANPIXFoto: 

Igår hade Magnus Carlsson premiär för sin krog-show i Stockholm tillsammans med Rickard Engfors, bara en knapp vecka innan schlager-SM. Det började som ”kul grej”, två kompisar som ville göra något under en klubbkväll på ett gayställe, men sen växte det till en stor show.

–Nu har det blivit så stort att vi har kniven på strupen och vi funderar redan på att lägga in extraföreställningar, säger Magnus Carlsson roat.

På fredag spelar Barbados låten Allt som jag ser, som en av tio deltagare i schlager-SM. Mitt i uppladdningen inför årets nöjeshändelse blir det premiär på Rickard + Magnus = sant, en krogshow på Göta Källare i Stockholm.

Barbados sångare Magnus Carlsson gör debut som showartist tillsammans med dragshowartisten Rickard Engfors. Två kompisar som funnit varandra och hittat gemensamma intressen.

–Rickard och jag är väl inte den mest väntade kombinationen, men vi är båda födda i mitten av 70-talet och växte upp på 80-talet med all disco. Vi har mycket gemensamt och det här är något jag velat göra länge – lite showbetonat med rök och dansare och så, säger Magnus Carlsson.

magnus carlsson kommer att framföra både Barbados- låtar i discotappning, men även andra mer oväntade nummer. Rickard Engfors ska uppträda i drag som bland andra Britney Spears och Madonna.

–Dessutom blir det en tredjedel nyskrivet material som är duetter mellan hans karaktärer och jag, säger Magnus Carlsson.

Göta källare är ett gammal danspalats i Stockholm som på senare tid bytt inriktning och ordnat allt från rockkonserter till gaykvällar. Ägarna tog kontakt med Christer Björkman och bad honom ordna klubb. Han tänkte på Rickard Engfors som i sin tur frågade kompisen Magnus Carlsson om han ville vara med.

krogshowen är inget heltidsprojekt utan kommer att göras varannan söndag, men det som började som en kul grej har nu vuxit.

–Det har blivit sånt stort medieintresse att vi har fått större budget och kanske kan vi senare flytta det till en större lokal så att fler kan se det, säger Magnus Carlsson.

Men det innebär inte att han ska sluta sjunga i Barbados.

–Nej, Barbados har fortfarande den högsta prioriteringen för mig. Vi spelar tre dagar i veckan, men utanför det kommer jag säkert att göra sologrejer – krogshower, konferencierjobb och tv. Vad vet jag? Kanske egna skivor också, men Barbados finns alltid kvar.

MIKAEL FORSELL/PM

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.