Programmet tar form - Carl-Jan inviger Kristianstadsdagarna

Programmet för Kristianstadsdagarna börjar ta form. Carl-Jan Granqvist inviger årets festligheter "Uppohoppa-Frida" inleder en kväll med skånskt tema medan Mikael Rickfors ska locka besökare till Lilla torg.
Nöje • Publicerad 13 maj 2008
Carl-Jan Granqvist, Mikael Rickfors och Frida. BILD: SCANPIX
Carl-Jan Granqvist, Mikael Rickfors och Frida. BILD: SCANPIXFoto: 
Frida.
Frida.Foto: 
Mikael Rickfors. Bild: Pelle Piano
Mikael Rickfors. Bild: Pelle PianoFoto: 
Carl Jan Granqvist inviger årets Kristianstadsdagarna.
Carl Jan Granqvist inviger årets Kristianstadsdagarna.Foto: 

"The same presidure as last year". Ett nyårscitat är på sin plats när Supportbolaget presenterar upplägget för Kristianstadsdagarna anno 2008. Kommunens slogan, "Spirit of food", ligger till grund för starten av festiligheter och för tredje året blir det ska det lagas mat på Stora torg. Den 4 juli inviger Carl-Jan Granqvist Kristianstadsdagarna tillsammans med Modesto Bar & Restaurang.

- Modesto kör enbart med lokalt producerade produkter så det tycker vi passar bra. Till detta kommer Carl-Jan att ge drinktips, säger festivalgeneral Eva Richter.

Senare samma kväll glider mattemat över i ett skånskt dylikt när Frida ska få torget att gunga i takt med "Uppohoppa". Hon följs av de lokala bonnrockarna från Göinge, Smen's Baglomma.

2008 får Lilla torg besök av en riktig veteran. Mikael Rickfors, en gång sångare i The Hollies och mannens som köpte vingar för pengarna, spelar på Lilla torgs scen den 5 juli. För står för Lilla torg? Inte alls.

- Vi vill ha stora artister både på Lilla och Stora torg. Först spelar Steve Eriksson och Martin Gabriel börjar och sedan kommer Mikael Rickfors. Musikstilen som de kör passar bra på Lilla torg, säger Eva Richter.

Hon berättar att det blir en tjejkväll den 10 juli och då framträder bland annat Frida Sundemo och Abalone Dots. Sedan tidigare är det klart att Magnus Uggla kommer till Kristianstadsdagarna den 8 juli.

Roger Bing
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.