Pronounced, ni har bytt namn?!

Nöje • Publicerad 9 juli 2008
Mikael Underdal.
Mikael Underdal.Foto: 

– Vi tävlade för att komma med i Sweden Rock Tribute Band-tävlingen och då passade vi på att byta namn. Vi har vänt på "N":en så de har blivit "Z". Nu heter vi Lyzyrd Skyzyrd i stället för Pronounced.

Hur gick det i tävlingen?

– Vi var bara ett poäng från en semifinalplats i Stockholm.

Ni brände av startskottet för ert musikaliskt och utseendemässigt trogna hyllningsband till kultförklarade sydstatsrockarna Lynyrd Skynyrd på förra årets Kristianstadsdagarna. Hur har ni mottagits?

– Vi spelar nästa varje vecka, vilket är imponerande med tanke på att vi är sju personer i bandet, varav en bor i Göteborg. Än så länge har det mest blivit gig i Kristianstadstrakten – och för MC-klubbar! Av någon anledning går de inte igång på Rolling Stones. Det är något med sydstatsrocken och bluesen som tilltalar.

Det ger blodad tand med så många spelningar?

– Vi ska försöka komma ut i Europa, till Tyskland, Danmark, England så småningom. Där finns en större marknad för den här typen av musik, Lynyrd Skynyrd var inte så kända i Sverige även om de spelade här ett par gånger.

Men närmast gör ni comeback där allting startade?

– På lördag den 11 juli inne på Harry's bakgård.

Lisa Appelqvist
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.