Recension

Nöje • Publicerad 9 april 2014

”The Infamous Mobb Deep” består av två cd. Dels en med nytt material kallad Mobb Deep och dels en skiva, ”The 1994 Infamous Sessions” från inspelningen av ”The Infamous” (1995). Det man kan konstatera är att det hänt en del inom hiphopen sedan Mobb Deep slog igenom och i dag är underground inte samma sak. Om duon i dag kan placeras i det facket kan ju diskuteras.

Det som inte behöver diskuteras är att det denna gång rör sig om en platta där det känns som att Havoc och Prodigy förstått att de inte behöver bevisa sig. Mobb Deep är mer relevanta än på länge och duon står stadigt utan att behöva flaxa allt för vildsint med gangsterlattityder. Lite motsägelsefullt dock att jag trallar med i ”Murdera”?! Vad anbelangar andra platta är det såklart ett välkommet tillägg för fansen.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Roger Bing
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.