Releasefest med Save Me RobinBobby

Kristianstadsbandet som heller vill kalla sina rockkonserter för kulturupplevelser, är redo att släppa sin första fullängdare.
Nöje • Publicerad 17 maj 2007
Jonathan Möller i Save Me RobinBobby.
Jonathan Möller i Save Me RobinBobby.Foto: 

Skivan blir en tjuvstart – som firas med släppefest i kväll – inför första albumet på Göteborgsbolaget Ulfrecords .

– I väntan på inspelning av skivan inom bolaget producerade vi en egen, förklarar bandets sångare Jonathan Möller.

Låtmaterialet till aktuella fullängdsdebuten "Vem dödade Robin" har vuxit fram i ett par månader. Tio låtar, "varav hälften är skitbra", som egentligen alltså skulle ha släppts på Ulfrecords.

– Skivbolaget tar sådan tid på sig. Den plattan ska inte komma ut förrän i vinter eller nästa vår. Vi kommer att göra nya låtar till dess. "Vem dödade Robin" är inspelad av bandet själva och distribueras via utvalda skivbutiker i närområdet.

– Vi har inte ens funderat i banor som eget bolag och sådant, det ska man kanske?

Kommer er publik att känna igen sig i de nya spåren på plattan?

– Jag tror det. Det är en jättesvår grej att sätta fingret på vilken genre vi spelar – om man måste. Vår musik är någon form av tung visa, som innehåller alla genrer. Det är ganska spritt.

– Men vi har utvecklats åt det hållet om gör att vi kommer behålla vår gamla publik. Det är samma "känslogenre". Releasefesten i kväll lördag den 19 maj, bjuder förutom på "en hejdundrandes konsert" med Save Me RobinBobby, även på trubaduren Ulven från Stockholm, och Kristianstadsbandet Duhka.

– Det är definitivt två av våra favoritband. Ulven spelar också tung visa, fast på trubadurvis. Duhka spelar inte alls samma musik som vi.

Releasen som är en halvsluten tillställning, börjar klockan 19.00 och äger rum "i en lada i slutet på en väg mellan Hässleholm och Höör".

– Ute i Sösdala på landet. Där finns en stor verkstad där vi har städat och byggt scen i två dagar – en nattklubb kombinerat anarkistiskt skyffe kombinerat lantbruk!

Vägbeskrivning finns på bandets hemsida www.robinbobby.se

Save Me RobinBobby består av sångare Jonathan Möller, gitarrist Sebastian Andersson, Maria Kroon, fiol, och Joe Locker sologitarr.

Lisa Appelqvist

lisa.appelqvist@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.