Annons

Rondin planerar fyra skivor

Nöje • Publicerad 15 januari 2001
är fullbokad i vår. Skivinspelningar och en ny säsong med Huaröds Kammarorkester står på arbetsschemat.
är fullbokad i vår. Skivinspelningar och en ny säsong med Huaröds Kammarorkester står på arbetsschemat.Foto: Mats Rondin

Ikväll samlas Trio Mats i Broby församlingshem. Mats Rondin (cello), Mats Widlund (piano) och Mats Zetterqvist (violin) tolkar Beethoven, Anders Nilsson och Sjostakovitj. Konserten blir upptakten för Mats Rondins intensiva vår. Rondin, Region Skånes kulturpristagare och konstnärlig ledare för Huaröds Kammarorkester, berättar bland annat om en ny konsertlokal och fyra skivinspelningar:

– I vår ger Trio Mats ut två plattor på Daphne, en svensk etikett som huvudsakligen ägnar sig åt kammarmusik.

Annons

Den första bygger på en klassisk repertoar med Beethoven, Sjostakovitj och Ravel. Den andra är inriktad på nutida pianotrios av Anders Nilsson, Sven David Sandström och André Chini.

Längre fram under 2001 planeras ytterligare två skivutgivningar, möjligen på ett nytt bolag som Rondin själv driver under den välkända vinjetten Isidor.

– Inspelningarna av den första blir klara under februari och bygger på kyrkokonserter där jag är solist framför kammarorkestern. Haydns cellokonsert i c-dur är huvudnummer.

Isidorprojekt nummer två har mer gränsöverskridande karaktär. Inspirerad av musikmötena på Isidors kulle förenar Mats Rondin jazz med klassiskt.

– Här vill jag vara lite hemlig. Men vi för diskussioner med såväl svenska som internationella jazzmusiker. Lasse Danielsson, som varit en sammanhållande länk i Isidor Group, kommer att vara inblandad.

hemma i bingstorp har Mats och Helena Rondin inrett konsertlokal i en stallänga. Ett test för slutet sällskap har genomförts och i mars arrangeras den första offentliga konserten.

– Med Zetterqvistkvartetten, berättar Mats Rondin som också ligger i startgroparna för ett nytt spelår med Huaröds Kammarorkester.

Peter Jablonski tillhör säsongens solister och med honom tar kammarorkestern eventuellt steget ut i Europa.

Isidors kulle?

– Får naturligtvis en fortsättning, säger Mats Rondin. Vi femårsjubilerar den förste juli, men vilka artister som medverkar är inte klart ännu.

ANDERS MÅRTENSSON

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons