Rykten om USA-version av "Låt den rätte komma in"

Det är sju månader kvar tills premiären av Tomas Alfredsons filmatisering av John Ajvide Lindqvists succéroman "Låt den rätte komma in", men redan ryktas det på amerikanska skräckfilmssajter att en Hollywoodversion är på gång.
Nöje • Publicerad 21 mars 2008

Enligt sajterna Bloody-disgusting.com och Film Junk är det Bad Robot, som senast gjorde bioaktuella "Cloverfield" och ägs av "Lost"-skaparen JJ Abrams, som är det intresserade produktionsbolaget.

Några säkra källor anges inte till uppgifterna, men att det finns ett USA-intresse för "Låt den rätte komma in" står redan klart då de amerikanska visningsrättigheterna såldes i februari. Filmen ska också tävla i en av sidoklasserna på filmfestivalen Tribeca i New York i april.

"Låt den rätte komma in" vann priset som bästa film vid Göteborgs filmfestival tidigare i år. Ursprungligen skulle filmen få biopremiär i april, men filmbolaget sköt upp premiären ett halvår då de ansåg att filmen, där en mobbad tolvårig pojke i en vintrig Stockholmsförort blir kär i en vampyrflicka, passade bättre som en höstfilm. (TT Spektra)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.