Sångläraren hyllar Robin efter segern

Nöje • Publicerad 10 mars 2013
Johanna Lüddeckens Persson.
Johanna Lüddeckens Persson.Foto: 

- Jag satt så klart och tittade i går och höll på att kissa på mig så spännande det var. Men han har alltid varit en väldigt begåvad kille så jag kände inga tveksamheter om att han skulle kunna vinna, säger Johanna Lüddeckens Persson, sånglärare på C4-Gymnasiet.

Hon minns fortfarande Robin Stjernbergs första dag i gymnasiet där han började hösten 2007.

- Han var väldigt på redan då och kom fram och sa att "jag har vunnit sommarchansen i Malmö" och han berättade vilka saker han ville lära sig nu. Han var en rolig elev att ha, alltid väldigt positiv.

För sångläraren stack Robin Stjernberg ut ur mängden för att han var så fokuserad.

- Jag har haft många jätteduktiga men skillnaden med honom var att han hade en så tydlig bild av vad han ville göra rent musikaliskt. Han ville lära sig många nya saker men när det inte passade in i hans stil kunde det hända att han gjorde om det så att det passade honom och han skrev sina egna låtar. Det är ett starkt tecken på musikalitet.

Maria Sällberg
John Palm
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.