Annons

Skånska förmågor värmer upp före Antique

Nöje • Publicerad 1 augusti 2001

Liza Gustafsson har stått på scen sen hon var tio. Det största framträdandet var som Whitney Houston i Sikta mot stjärnorna. Kvällens uppträdande i Bromöllas Folkets Park som en av uppvärmarna till Antique borde alltså vara en baggis. Men det hindrar inte att nervositeten kikar fram.

– Man ska vara nervös. Det är det som är charmen med att uppträda. Men när jag väl står på scenen är nervositeten som bortblåst. Då finns det ingen återvändo, och jag kan koppla bort allt annat.

Annons

Liza är väldigt självkritisk, och trots att han tyckte att hon gjorde bra ifrån sig med Whitney Houstons ”It´s not right, but it´s ok” i Sikta mot stjärnorna för några säsonger sedan, tycker hon att det kunde gått ännu bättre.

– Jag är aldrig hundra procent nöjd, utan hittar fel med allt. Tycker att jag stod fel, sjöng fel, eller något annat. Fast det är nog bra egentligen, annars utvecklas man inte.

Till hösten tar tredje gymnasieåret på musiklinjen vid Heleneholmskolan i Malmö vid. Innan dess är det meningen att demon Liza spelar in i Malmö i samarbete med låtskrivarna Janne Lundkvist och Patrik Alm ska vara färdig. Musiken är åt det souliga r´n´b hållet.

Om inte demon hinner bli klar innan skolstarten vet hon inte riktigt hur allt ska hinnas med samtidigt. Hon hoppas på att tredje året inte ska vara lika jobbigt som de föregående, så att det finns tid till att ägna sig åt musiken även på fritiden.

– Jag blir inte förvånad om vi inte hinner bli färdiga. Janne är en sådan perfektionist..., suckar hon.

Tanken är sedan naturligtvis att något skivbolag ska nappa på hennes röst och ge henne kontrakt så att hon kommer ut med musiken.

Låtarna till kvällens konsert fick hon för ett par månader sedan, och har pluggat hårt för att få dem att sitta sedan dess.

– Det blir en snabb, svängig låt, en smörig ballad och en i .

För att få musiken att sitta som en smäck har låtarna gått på repeat dag som natt i Lizas cd-spelare och även följt med på sommarjobbet inom hemtjänsten.

– Det är svårare att lära sig låtar jag aldrig hört innan än de man hör på radion dagarna i ända. Jag har övat, övat och övat. Grannarna måste få spel på låtarna, skrattar Liza.

LOTTA BENGNÉR

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons